сряда, 25 април 2012 г.

Свят, населен с демони – науката като свещ в мрака

Първият ми досег със Сейгън беше в ученическите ми години, когато излезе филма Контакт. По това време бях активен почитател на фантастиката и като такъв се чувствах леко встрани от обичайните среди на връстниците ми от квартала, така че когато излизах с тях, обикновено избягвах да засягам такива теми. Каква беше изненадата ми, когато едно момче от компанията, което никога не беше показвало и най-малкия интерес към подобна тематика, започна да ми говори с искрено възхищение за филма. Тогава не го осъзнавах, но сега разбирам – Сейгън с невероятните си любов и възхищение към науката, до такава степен вярва в идеята за нейната достъпност, че само с убеждението си, че всеки може да разбере науката и да се възползва максимално от облагите, които носят тя и методите й, я прави общодостъпна.

Книгата „Свят населен с демони“ е за науката и нейните приложения, за достъпността и значимостта на скептичния научен подход, за хилядите примери от ежедневието, в които прилагането му е донесло ползи и прогрес , а пренебрегването му е довело до посредственост и застой.

Механизмите, които книгата предлага за различаване на науката от псевдонауката, за прилагането на научния метод във всевъзможни области от всекидневието, за начините да бъдем скептични основателно и по правилния начин, целят да дадат в ръцете на читателя мощен и работещ инструмент, с който той да успее да открои истинските демони от фалшивите – най-ценния дар, който един автор може да направи на читателите си.

Едно от нещата, които силно ме впечатлиха е, че Сейгън не отрича религиите и не заклеймява вярващите в богове като „глупави“, което е доста обичаен подход за повечето познати ми скептици. Той съзнава нуждата от вяра и причните за съществуването й. Заклеймява единствено сляпата и фанатична вяра, която носи повече вреди отколкото ползи и пречи на изповядващия я да открие какъвто и да било друг мироглед. Харесва ми, че запазвайки скептичното си отношение, той успява да не се конфронтира с религията само защото е религия, а макар и не вярващ, признава възможностите да бъде намерена мъдрост в различни учения. Харесва ми изключителния му вид скептициъм – краен, доколкото е скептик по отношение на всяко едно нещо, включително и на собствените си тези, в същото време не фундаментален – допуска всяко мнение, дори и в най-крайните си критики не пропуска да изведе противниковата гледна точка.

Подобно е отношението към псевдонауката – тук той проявява доста по-малко търпимост, но категорично отказва да обяви нещо за псевдонаука повърхностно, без да има емпирични данни с които да потвърди категоризацията. Харесва ми отношението му към тези, които са поели по псевдонаучни пътища, за да търсят познание за устройството на света – той твърдо вярва, че ако са разполагали с правилните инструменти, те вероятно щяха да успеят за запълнят празнината на любопитството си с реални научни подходи. Карл Сейгън е бил изключителен човек. Той искрено вярва (до колкото е приложима вярата за учен с неговите схващания), че едно добре образовано в научно отношение общество е пъти по-силно и трудно за манипулация, като същевременно такова общество би живяло при много по-добри политически, икономически и социални условия. Такова общество би избирало политици, които наистина могат да управляват, би влагало парите си в ресурси, от които наистина има нужда и би имало моралните механизми да влага в по-добър живот, а не в унищожение силата, която постигнатите от чиста любов към разгадаването на вселенските загадки открития, са сложили в ръцете му. Развитите от него идеи за едно образовано, любопитно и скептично общество звучат утопично, но дори и той признава, че всяко едно политическо решение е експеримент – а резултатите от един такъв експеримент като предложения изглеждат по предвиждания значително по-обещаващи от много от сега съществуващите политически експерименти.

Единственото, което не ми хареса напълно в книгата е прекаляването с примери за лов на вещици и НЛО. Съзнавам, че в известна степен те са нужни, за да се зададе представителен пример за връзките между тях (каквато е авторовата теза), но няколко глави описания на изкуствено осеменяване на земляни ми дойдоха леко нанагорно. Малко ме подразниха и определени части, засягащи представата на автора за екологичните порблеми на Земята – неговите твърдения, че корпорациите не правят нищо, за да спасят планетата, на фона на сегашното положение, в което корпорациите правят купища безсмислени неща уж, за да спасят планетата, а всъщност за да спечелят повече. После си дадох сметка, че по времето когато е писана книгата, ситуацията е била различна и че реално имам пред себе си черно на бяло пример за един от тези експерименти, за които той говори – да приемем тази теория и изхождайки от нея да видим какво ще стане. Единствното, което ни остава е да видим дали при грешка ще се поучим, за да имаме завършен пример за научен подход.

Всъщност не исках да пиша за това. Исках да пиша за един или повече цитати, всеки от които ме вдъхнови и по един особен начин изстреля в орбитата на интелектуалното удоволствие. Исках да пиша за красивите идеи за науката, морала, образованието и прилагането им. За това как образование, което ни учи да мислим със собствените си глави и да се съмняваме във всичко е в основата на добре работещо общество. За моралната отговорност, която всеки учен носи пред обществото, на което може да даде както топлина, така и пожар. Исках да пиша и за космополитните му възгледи за универсалността на научния език. Или за брилянтната му запазена марка – невидимия и безплътен дракон в гаража. И преди всичко за любопитния стремеж към чистото познание заради самото познание. Но не мога да цитирам цялата книга. Колкото и да ми се иска.

55 коментара:

  1. Здравейте, аз съм Тереза ​​Уилямс След като съм бил във връзка с Андерсън от години, той се раздели с мен, направих всичко възможно, за да го върна, но всичко беше напразно, исках го толкова много, заради любовта, която имам за него, Аз го молех с всичко, направих обещания, но той отказа. Обясних моя проблем на моя приятел и тя предположи, че трябва да се свържа с магьосник, който може да ми помогне да прогонят магията, за да го върна, но аз съм от типа, който никога не е вярвал в заклинание, нямах друг избор, Изпрати ми пистолета и ми каза, че няма проблем, че всичко ще бъде наред преди три дни, че моят бивш ще се върне при мен преди три дена, той пое магията и изненадващо на втория ден беше около 4 часа. Моят бивш ми се обади, бях толкова изненадан, отговорих на повикването и всичко, което каза, беше, че толкова съжаляваше за всичко, което се случи, че искаше да се върна при него, че ме обича толкова много. Бях толкова щастлив и отидох при него, затова започнахме да живеем заедно щастливо отново. Оттогава насам обещах, че всеки, който знам, че има проблем с отношенията, бих помагал на подобен човек, като му насочих към единствения истински и мощен играч на магии, който ми помогна с моя собствен проблем. Електронна поща: drogunduspellcaster@gmail.com можете да го изпратите по имейл, ако имате нужда от неговата помощ във връзка или във всеки друг случай.

    1) Любовта магии
    2) Загубени любовни магии
    3) Заклинания за развод
    4) Магията на брака
    5) Обвързващо правопис.
    6) Проклятието на магии
    7) Забранете миналия любовник
    8.) Искате да бъдете повишени в магията на вашия офис / лотария
    9) искат да задоволят своя любовник
    Свържете се с този велик човек, ако имате проблем за трайно решение
    Чрез drogunduspellcaster@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм от Съединените щати, съпругът ми ме разведе преди 3 години без причина, направих всичко, което можех да го накарам, но не работех, докато не се срещнах с д-р Агбазара от "АБВАЗАРА ТЕМПЛА" в интернет, който ми помогна да хвърля ре- магията на съюза и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Благодаря на д-р Бабазара. Свържете се с тази велика играчка за правописа по вашите отношения или брак проблеми на: ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ WHATSAPP: +2348104102662.

    ОтговорИзтриване
  3. Мога да направя заклинание от ваше име относно връзка, финансово положение, бъдещи събития или каквото е важно за вас. Имам силата и аз използвам властта. Мога да променя пътя на вашата съдба. Свържете се с мен и аз ще ви заклинание. Кажи ми какво искаш и ще върша работата си. Дали някой или нещо, което искате да имате? Искате ли богатство или щастие, или приятел E.T.C.
    +918 147 834 968.
    Имейл: cheifoduduwa@hotmail.com
    Cheif Oduduwa
    https://cheifoduduwa.wixsite.com/spell

    ОтговорИзтриване
  4. Сърцето ми беше счупено, никога не вярвам, че отново ще се върна на моя бивш, докато д-р ЛОВЕ не върна моя бивш в рамките на 24 часа със силно любовно заклинание. Той е надежден за положителен резултат, свържете се с магьосника за любовна магия по имейл: {placeofsolution@yahoo.c om} или whatsapp на 1 443 281 3404

    ОтговорИзтриване
  5. Моето име е златна радост от САЩ, съм тук, за да кажа голяма благодарност на д-р DODO. и неговите велики духове за спасяването на брака ми. Не

    човек би вярвал, че аз и съпругът ми ще се върнем отново заедно като любовници. Но това голямо заклинание

    ни обединиха само за 48 часа. Д-р DODO е истински и честен онлайн заклинател. ако имате някакъв проблем с вашия

    женен или искате веднага да върнете съпруга си. свържете се с него сега е Email адрес: drdodotemple @ gmail.com.

    или какво-приложение е номер +2348147766277% +234 807 835 1159.

    1. Върнете приятеля си обратно
    2. Върнете съпруга си обратно
    3. Върнете жена си обратно
    4. Върнете приятелката си обратно
    5. Спечели лотария
    6. промоция в офиси
    7. помогнете да забременеете, ако търсите плода на утробата
    8. Пълно излекуване от всякакъв вид болест
    9. брачен ангажимент и още много други.
    10. Лекуване на ХИВ.

    ОтговорИзтриване
  6. МОЯТА СВИДЕТЕЛСТВО КАК ПОЛУЧАВАТ МОЯТА МЪЖ:

    Моето име Роуз съм от Норвегия, искам да споделя историята си тук онлайн за това как съм върнал бившия си съпруг с помощта на велик човек, който ме заклина в рамките на 24 часа, когато съпругът ми се върна при мен, името му е Д-р Огунделе. Чух някой да разказва историята си по радиото за д-р Огундели за това как този мъж й помага с целия му проблем, така че бързо се свързах с него за помощ, защото съм бил измамен твърде много пъти от фалшиви хора, но веднага щом се свързах с д-р Огунделе, хвърли магия за мен и той ми каза, че съпругът ми ще се върне при мен в рамките на 24 часа, това е като чудо за мен, аз му вярвах и чаках, а в рамките на 24 часа съпругът ми ми се обади по телефона и помоли ме да простя него и днес съм щастлив да ви кажа, че съпругът ми се е върнал при мен и и двамата живеем щастливо. Моля, искам думата да ми помогне да благодаря на д-р Огундели за великата му работа в живота ми, аз се съгласих с него, за да информирам света за неговата добра работа, затова споделям историята си, за да ми помогне да му благодаря за тези който се нуждае от помощ, за да се свърже с него за помощ, той има силата да донесе щастие и да даде решение на всякакъв проблем, аз го препоръчвам на всеки, който има нужда от помощ, той е 100% оригинален и тук е неговата информация за контакт за тези, които се нуждаят от неговата помощ , Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp или Viber Чат: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  7. ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ЖИВОТА.

    Честита Нова Година всички, Моето име е Вивиан, аз съм от Австрия, искам да споделя страхотните новини от живота си на всички и на тези, които се нуждаят от помощ и в техния живот. и отивам да бъда с друга жена, само защото семейството му не ме обича, също и защото не можах да му дам дете, бях в сълзи от 16 години страда, тъй като след като съпругът ми се разведе с мен, аз търсех заклинател Помогни ми онлайн, срещнах толкова много заклинания, че всички те събраха пари от мен, без да ми помагат, но ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА видях пост на жена онлайн, споделяща добрата работа на заклинателя, наречен Д-р Огунделе, трябва да взема смелостта свържете се с него за помощ, когато се свързах с него, той ми каза, че проблемът ми е решен, тъй като съм се свързал с него, след като го заклинание, той ми каза, че съпругът ми ще се върне при мен за по-малко от 24 часа, което се случва изненадващо за моя съпруг ми се обади по телефона и започна да ме моли да го върна и това се случи днес носенето на тази новина, защото искам светът да знае за него и за добрата му работа, както и за тези от вас, които се нуждаят от каквато и да е помощна връзка, житейски проблем, паричен проблем, го наречете, съветвам се да се свържете с д-р Огунделе днес и да имате своя проблем решен тук са неговите данни за контакт Email: ogundeletempeofsolution@gmail.com За директни обаждания и Viber чат: +27638836445, свържете се с него и живейте живота си с радост.

    ОтговорИзтриване
  8. Честита Нова Година Всеки, името ми е Синтия, искам да споделям добрата новина от живота си, за това как съм си върнал съпруга, разведен съм със съпруга си от 7 години и страдам сам със сина си исках го обратно, но знам, че може да ми помогне, Миналата седмица видях коментар в интернет от един мъж, който казваше на хората как той е върнал съпруга си с помощта на заклинателя, наричан д-р Огунделе, трябваше спешно да се свържа със заклинателя. да ми помогне и той ми отговори и ми каза, че ще ми помогне и съпругът ми ще се върне обратно и ще ме обича само за 24 часа. Мислех, че е за шега, защото вече 7 години не сме виждали и не сме говорили помежду си, защото имам нужда от съпруга си и трябва да му вярвам и го помолих да ми помогне. в продължение на 7 години ми се обадиха в рамките на 24 часа и ме помоли да му простя, след като го заклинаха? Този човек е мощен, нямах друг начин да го оценя, казах му, че ще споделя името му в интернет и по радиостанциите, за да могат хората да търсят неговата помощ, споделям историята си, защото искам всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже Той, така че за всеки, който се нуждае от някаква помощ, за да върне бившия си любовник или някакви житейски проблеми, свържете се с д-р Огунделе днес и той ще ви помогне да ги решите бързо. Тук са неговите данни за контакт. WhatsApp и Viber Чат: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте всички тук, Моето име е Дария, аз съм от Сърбия, искам да споделя историята си тук онлайн за това как съм получил помощ д-р Аде велика магия, която може да помогне на всеки с неговите проблеми, д-р Аде върна бившия ми съпруг само за 24 часа съпругът ми ме напусна и си тръгна с друга дама в продължение на 9 години, но миналата седмица имах предвид рекламата на д-р Аде в интернет, свързах се с него за помощ и той ми каза да не се тревожа, че ще помогне ми с всичките ми проблеми, аз му се доверявах, защото търсех помощ от цял ​​свят, д-р Аде донесе съпруга ми обратно за мен днес ние живеем заедно, толкова съм щастлив да споделя тази история със света, казвам това, защото съм съгласен с д-р Аде, че ще информирам света за него, след като ми помогна, така че казвам това днес, защото на тези, които се нуждаят от помощ, за да се свържат спешно с д-р Аде и ви уверявам, че той ще ви донесе щастие, точно както той помага с всичките ми проблеми. Аз ще се откажа информация за контакт на д-р Аде за тези, които се нуждаят от всякакъв вид помощ аз съветвам да се свържете с него спешно с неговия имейл: adetempleofsolution@gmail.coma и WhatsApp или Viber Чат: +27710187753.

    ОтговорИзтриване
  10. Свидетелство на Анна:

    Казвам се Анна, съм от Обединеното кралство, искам да споделя историята си с теб и как съм си намерила собствено решение, от д-р Огундели голям заклинател, аз съм женен от 9 години без дете и съпругът ми ме остави, губя надежда, докато когато видях коментар онлайн от една дама, която говори за това как й помага д-р Огундели, така че се свързах с него и за помощ, първата дума, която ми каза, беше, че той ще ме накара да се усмихвам и аз ще бъда щастлив отново, след работата му в 24 часа съпругът ми се върна при мен и няколко седмици по-късно забременях за първи път и днес имам собственото си бебе, което ме нарича мумия, аз ще продължа да споделям свидетелските му показания, заради онези, които се нуждаят от помощ , той е много мощен и истински заклинател. Свържете се с него на имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com Whatsapp / Viber Чат: +27638836445

    ОтговорИзтриване
  11. Истинската история на Соня:

    Здравейте всички, Моето име е Соня и съм от Канада, искам да споделя моята истинска житейска история тук заради страданието от същия проблем като мен, бях без дете от 9 години след моя брак, а съпругът ми ме остави. защото не можех да му дам дете и излизах с друга дама, плачех ден и нощ, защото толкова много обичах съпруга си, докато миналия месец видях подобен коментар в интернет, споделен от жена, която иска от хората да се свържат с д-р Огунделе за всякакъв вид помощ, така че бързо се свързах с него, за да ми помогне, д-р Огундели отговори и ми каза, че проблемите ми са свършили, така че му повярвах след 24 часа, той ми каза, че е направил незабавно обаждането ми от съпруга ми ме пита за да му простя, аз го помолих да се върне у дома днес, аз съм най-щастливата жена, защото аз имам собственото си бебе и д-р Огундели върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия и ми даде билки, за да почистя тялото ми днес собствено дете, казвам това, защото му казах, че ще го направя споделят името му на радиото и в Интернет, за да могат хората да знаят за неговата добра работа, за тези, които искат да му благодарят за мен или за тези, които се нуждаят от решение на техните проблеми, свържете се чрез Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp и Viber Чат: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  12. Внимание!!!

    Казвам се Morris, аз съм от Норвегия. Пазете се от фалшиви заклинатели, които ви молят да изпращате пари, без да ви помагат при проблемите ви, наскоро бях измамен от един от тях, но д-р Огундейл е най-добрият. току-що вчера имах предвид свидетелство на друга дама в Интернет, говорейки за д-р Огундейл, страхотен заклинател, който й помага при нейните проблеми, така че се свързах с д-р Огундейл, защото имам нужда от помощ, за да си върна съпругата, която ме напусна преди 11 години, тя е майка на 4-те ми деца и д-р Огундейл ми каза, че ще донесе решение на живота ми, чаках го да ми помогне, хвърли заклинание за мен и ми каза, че жена ми, която напусна преди 11 години, ще се върне в рамките на 24 часа, в началото мислех, че това е шега, така че чаках и за голямо чудо жена ми ми се обади по телефона с молба да й простя за всичките й грешки, бях толкова щастлива и той ми каза, че има сила да всякакъв вид човешки проблеми, за които можете да се сетите. Съгласих се с него, че ще споделя името му в Интернет, за да могат хората да знаят повече за него и да го уважават за неговите правомощия. Така че информирам всички в този форум, ако имате нужда от някаква помощ, не търсете другаде къде, свържете се с д-р Огундейл и ви уверявам, че ще бъдете щастливи като мен сега. Можете да се свържете с него чрез: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp и Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  13. Днес съм най-щастливият човек в света благодарение на д-р Огундейл. Той използва духовните си сили, за да възстанови разрушения ми дом и да направи мира между мен и съпруга ми по-силен от всякога в рамките на 24 часа, защото съпругът ми ме напусна повече от 7 години. Имате ли проблем с отношенията? Имате ли проблеми в брака? Имате ли здравословни проблеми? Какъвто и да е проблемът, Dr.Ogundele има решение. Аз съм жив свидетел. Можете да се свържете с него чрез ogundeletempleofsolution@gmail.com или WhatsApp и Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте, казвам се Керис Фрейзър от Тайланд, искам да споделя невероятно преживяване, което имах с всемогъщия д-р Огундейл заклинател, съпругът ми Грег искаше да се раздели с мен и подаде молба за развод, а той беше с друга жена, наистина бях опустошен, плаках ден и нощ всеки ден, разказах на мой приятел за моята ситуация и тя ми каза за мощния колесник за заклинания, наречен д-р Огундейл, чувствах се малко скептично към него, но просто реших да го опитам. всяко нещо, което д-р Огундейл ме помоли да направя, и той ми обеща резултат от 24 часа и на следващата сутрин, когато приключи с заклинанието, за мое най-голямо учудване беше съпругът ми Грег на колене да ме моли да му простя и да го приема обратно и днес заедно сме, толкова съм щастлив, благодарение на д-р Огундейл. Той има силата на всякакъв проблем, той може да ви помогне да се свържете с него чрез: Email: (ogundeletempleofsolution@gmail.com) WhatsApp или Viber Chat: (+27638836445).

    ОтговорИзтриване
  15. Това е моето свидетелство за добрата работа на шефа Ели Марк, които ми помагат .... Аз съм Ан Ърнис от Северна Каролина, САЩ. с помощта на този заклинател, съпругът ми, който ме изостави през последните 3 години, се завърна и в крайна сметка срещнах този човек в блог сайт, публикуване от един от е клиент за помощ, обясних му всичко и той ми каза за заклинателен колектор, за който той знаеше, и ми даде своя WhatsApp да го напиша на заклинателя, за да му кажа моите проблеми. Само за 2 седмици съпругът ми се върна при мен. Искам само да ви кажа благодаря на този истински и искрен заклинател, сър, всичко, което ми казахте, се сбъдна и благодаря господине. Моля, искам да кажа на всички, които търсят решение на проблема си, да се консултират любезно с този заклинател, той е истински, той е мощен и каквото и да разкаже заклинателят, какво ще се случи, защото всичко, което ми каза заклинателят ми дойде да мина. Можете любезно да се свържете с него на: whatsapp + 2349015088017, имейл: markmonroy869@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  16. Това е моето свидетелство за добрата работа на шефа Ели Марк, които ми помагат .... Аз съм Ан Ърнис от Северна Каролина, САЩ. с помощта на този заклинател, съпругът ми, който ме изостави през последните 3 години, се завърна и в крайна сметка срещнах този човек в блог сайт, публикуване от един от е клиент за помощ, обясних му всичко и той ми каза за заклинателен колектор, за който той знаеше, и ми даде своя WhatsApp да го напиша на заклинателя, за да му кажа моите проблеми. Само за 2 седмици съпругът ми се върна при мен. Искам само да ви кажа благодаря на този истински и искрен заклинател, сър, всичко, което ми казахте, се сбъдна и благодаря господине. Моля, искам да кажа на всички, които търсят решение на проблема си, да се консултират любезно с този заклинател, той е истински, той е мощен и каквото и да разкаже заклинателят, какво ще се случи, защото всичко, което ми каза заклинателят ми дойде да мина. Можете любезно да се свържете с него на: whatsapp + 2349015088017, имейл: markmonroy869@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  17. Това е моето свидетелство за добрата работа на шефа Ели Марк, които ми помагат .... Аз съм Ан Ърнис от Северна Каролина, САЩ. с помощта на този заклинател, съпругът ми, който ме изостави през последните 3 години, се завърна и в крайна сметка срещнах този човек в блог сайт, публикуване от един от е клиент за помощ, обясних му всичко и той ми каза за заклинателен колектор, за който той знаеше, и ми даде своя WhatsApp да го напиша на заклинателя, за да му кажа моите проблеми. Само за 2 седмици съпругът ми се върна при мен. Искам само да ви кажа благодаря на този истински и искрен заклинател, сър, всичко, което ми казахте, се сбъдна и благодаря господине. Моля, искам да кажа на всички, които търсят решение на проблема си, да се консултират любезно с този заклинател, той е истински, той е мощен и каквото и да разкаже заклинателят, какво ще се случи, защото всичко, което ми каза заклинателят ми дойде да мина. Можете любезно да се свържете с него на: whatsapp + 2349015088017, имейл: markmonroy869@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  18. Д-р Агбазар - страхотен човек, този лекар ще ми помогне да възстановя любовника си Джени Уилямс, която се раздели с мен с мощното си заклинание преди 2 години, а днес тя се върна при мен, така че ако имате нужда от помощ, свържете се с него по имейл: ( agbazara@gmail.com ) или се обадете / WhatsApp +2348104102662. И решете проблема си като мен.

    ОтговорИзтриване
  19. ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
    Дайв Вагнер, срещнах мощен заклинател и психик на име Д-р Огундейл, той е много истински, честен и истински .. Той ми помогна да си върна съпругата, няма лоша или отрицателна енергия. Д-р Огундейл използва бяла Магия и той ми помогна да си върна съпругата, тя работи само за 24 часа ... Жена ми се върна при мен, извини се за напускането и сега отново сме заедно и щастливи от всякога ... Ще насърчавам и препоръчвам всеки, който се нуждае от помощ по какъвто и да е начин, да се свърже с заклинателя и да го помоли за помощ. Д-р Огундейл прави всякакви магии също настрана любовните магии. просто му кажете вашето положение и той ще ви помогне ... можете да се свържете с него на WhatsApp или Viber Chat: +27638836445, Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е много мощен и надежден.

    ОтговорИзтриване
  20. Казвам се Ингрид Фулсън съм от Съединените щати, почти взех живота си заради съпруга си, който ме напусна и престанах да подбирам обажданията ми, отговаряйки на имейлите и съобщенията ми. Той каза, че вече не ми вярва и си отиде с друга жена, опитах се да го убедя и да го умоля, но той няма да ми повярва или ще ми отговори, докато не се сбихме и се разделихме 9 месеца, след което осъзнавам, че не мога живея без него заради любовта, която имам към него. Опитах всичко възможно да го върна, но не работеха за мен, някои фалшиви колеси за заклинания ме измамиха и си отидох с парите си, докато не попаднах на човек, наречен д-р Огундейл във вестника, той ми помогна да хвърля заклинание и ето съпруга ми се върна след 24 часа, молейки ме за прошка, бях толкова изненадан, че заклинателят като д-р Огундейл все още съществува, казах му, че ще информирам света по свой начин, затова правя това сега. Ако някой тук се нуждае от помощ, с искреност, свържете се с д-р Ogundele днес по WhatsApp или Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  21. Казвам се Кейти Мартин и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р ogundele страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия, и това заклинания са безвреден, този човек е много мощен човек, сключих споразумение с него да споделя името си в интернет, затова правя това сега. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Той е 100% реален и мощен.

    ОтговорИзтриване
  22. ЧУДОТО: Казвам се Джоан Поррас. Искам да разкажа моята история тук как д-р Огундейл върна съпруга ми за мен със заклинанието си в рамките на 24 часа, а заклинанието е безобидно. Потърсих помощ навсякъде, но само д-р Огундейл успя да помогне. Получих неговия контакт от някой, на когото преди е помагал в интернет. Ако имате нужда от помощ, съветвам ви да му пишете, ако имате нужда от помощ чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Казах му, че ще споделя добрите новини за него, той е много страхотен.

    ОтговорИзтриване
  23. Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от някаква помощ. Свържете се с д-р Огундейл в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.

    ОтговорИзтриване
  24. Ето моето свидетелство:
    Казвам се Бети Окслейд и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р Огундейл, страхотен заклинател, който върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия. Той има решение на всички проблеми. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е 100% реален и мощен.

    ОтговорИзтриване
  25. Казвам се Лидия Загубих съпруга си заради някой друг. Бях тъжен и толкова силно го исках. Свързах се с д-р Огунделе за помощ, след като видях няколко свидетелства в интернет за добрата работа на д-р Огунделе, този човек е много мощен. Неговата любовна магия ми върна съпруга при мен в рамките на 24 часа. Съпругът ми напълно забрави за другата жена и се върна при мен отворен и по-любвеобилен от всякога ... Д-р Огунделе е мощен и истински заклинател на заклинания, можете да се свържете с него за помощ при всякакъв проблем ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp или Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  26. Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга си след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия върху него, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  27. Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  28. Аз съм Майк Травис, искам да споделя новината за това как бракът ми беше възстановен от великия заклинател на име Д-р Огунделе, след като направи заклинанието си 24 часа по-късно жена ми ми се обади по телефона с молба за прошка и това чудо се случи просто след 24 часа след работата на д-р Огунделе. Съпругата ми се прибра у дома благодарение на д-р Ogundele за добрата му работа, ето съвет за всеки, който чете това сега, ако имате някакъв проблем, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. директен имейл: ogundeletempleofsolution(at)gmail.com

    ОтговорИзтриване
  29. Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих WhatsApp Number на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.

    ОтговорИзтриване
  30. Казвам се Едит Ууд, искам да разкажа на всички за д-р Огунделе, велик човек, който върна съпруга ми за мен със своите сили в рамките на 24 часа, какъв мощен заклинател, ако имате нужда от помощ по някакъв начин. Съветвам ви да се свържете с него чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Поща: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той има силата да реши всеки проблем, връзка, любов или някаква болест. Толкова супер и истински той върна съпруга ми, който ме напусна преди 9 години със своята магия.

    ОтговорИзтриване
  31. СТРАХОТНА НОВИНА:
    ИМЕТО МИ Е КРИС ФОЙ, ТОЛКОВА СЧАСТЛИВАМ, ЧЕ МОЯТА СЪПРУГА МИ СЕ ВРЪЩА ТЯ СЕГА ОБИЧА И САМА МЕ УВАЖАВА. НИЩО Я ПИТАМ, ЧЕ ТОЙ ПРАВИ. ВСИЧКО БЛАГОДАРЯ НА Д-Р ОГУНДЕЛЕ, ГОЛЯМИЯТ МАГАЗИН ТОЗИ ЧОВЕК Е НАЙ-ДОБРИЯТ И ПРАВИЛЕН НАПРЕД МАЛОГОЛИВ КАСТЪР, КОЙТО ВИ КАЗВА ИСТИНАТА И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ РЕЗУЛТАТ ПОД 24 ЧАСА, МОЩЕН Е Д-Р ОГУНДЕЛЕ Е МНОГО ДОСТОЯНЕН ЧОВЕК, КАЗВАХ му, ВИНАГИ ЩЕ СПОДЕЛЯ МОЯТЕ СВИДЕТЕЛСТВА, ЗАЩО ТОВА СПОДЕЛЯМ ТУК. АКО ВАС СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ ВАШАТА ЛЮБОВ, ИЛИ ИМАТЕ ЛИЧНИ ЖИВОТНИ ПРОБЛЕМИ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДР. OGUNDELE НА ЧАТ ЧАЙНО ИЛИ VIBER: +27638836445. Имейл: OGUNDELETEMPLEOFSOLUTION(AT)GMAIL.COM

    ОтговорИзтриване
  32. СВЪРЖЕТЕ СЕ ДР. САКА ЗА МОЩЕН МАГАЗИН, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВАШИЯТ ЛЮБОВНИК ВЪЗМОЖНОСТ КАК ДОЛГО СЕ РАЗКРИХТЕ ИЛИ КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЕГА, Д-Р САКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ВИ ВЪРНЕТЕ В рамките на 24 часа, ТОЙ КАТО МИ ПОМОГНЕ, ТОВА МЪЖЪТ Е ПРЕМНО МОЩЕН И ЧЕСТЕН КОНТАКТ Д-р SAKA на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: sakasolutiontemple@gmail.com. Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.

    ОтговорИзтриване
  33. Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака направи заклинанието си, съпругата ми ме отблокира! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.

    ОтговорИзтриване
  34. Казвам се Анна Йохан:
    Искам да благодаря на д-р Сака за добре свършената работа, след като той ми помогна да се сдобря със съпруга си след 11 години раздяла, съпругът ми ме остави за друга жена и аз страдах само с двете си деца, никога не вярвах в духовността, но поради любовта, която изпитвам към съпруга си, се свързах с д-р Сака за помощ, веднага той започна да работи за мен. След 24 часа съпругът ми се върна у дома при мен. Каква страхотна изненада, всичко благодарение на Dr.Saka. Този мъж е истински и мощен. Ако преживявате трудности във връзката или брака си, свържете се с Dr.Saka в неговия WhatsApp и Viber Chat: (+27634201775). Свържете се с него, ако имате някакъв проблем, уверявам ви, че ще се усмихнете и ще си върнете щастието точно като мен.

    ОтговорИзтриване
  35. Казвам се Джими Фрост:
    Върнах бившия си в рамките на 24 часа. Прочетох няколко добри свидетелства за д-р Сака, преди да му се обадя, но не знаех, че всички тези истории са верни, докато не си върнах съпругата. След като си върнах съпругата, с помощта на д-р Сака научих разумно да споделя свидетелството си с всички на този уебсайт, че д-р Сака е истински и мощен заклинател, който възстановява всяка развалена връзка или брак с любовни заклинания за 24 часа. Чувствайте се свободни да се свържете с Dr.Saka на WhatsApp или Viber: +27634201775.

    ОтговорИзтриване
  36. Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търсех помощ навсякъде, никой не можеше да ми помогне да го върна, видях реклама за д-р Огунделе, заклинател на заклинания , Свързах се с д-р Огунделе, след направата на заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако имате нужда от помощ по отношение на връзката, семейството или болестта, свържете се с д-р Ogundele на WhatsApp / Viber: (+27638836445).

    ОтговорИзтриване
  37. ИСТИНСКИ ЖИВОТЕН ОПИТ.
    Казвам се Сара Фил, бях разделена от съпруга си в продължение на 9 години и търсих помощ навсякъде, за да го върна, миналата седмица открих контакта на заклинателя, наречен д-р Огунделе. Този човек е мощен и честен човек, заклинанията му са безвредни и много активни, когато се свързах с него за помощ след 24 часа работа, съпругът ми се върна вкъщи с молба да му простя след 9 години развод, с който съпругът ми се върна помощта на д-р Огунделе. Казах му, че ще споделя историята си на всеки форум, за да знаят хората за добрата му работа. Ако имате нужда от някаква помощ, брак, връзка, болест или някакъв човешки проблем. Свържете се с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445

    ОтговорИзтриване
  38. Казвам се Ерика Хенли, искам да разкажа на всички тук как д -р Огундел върна съпруга ми с неговите сили след нашите 9 години развод, д -р Огунделе върна съпруга ми след 24 часа, този човек е истински и могъщ. Свържете се с него за всякакъв вид помощ на неговия WhatsAp или Viber: +27638836445 ... Търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне, когато имах предвид този човек, след 24 часа щастието и спокойствието ми бяха възстановени. Магиите му са безобидни и много активни, никога не съм виждал добър човек като д -р Огунделе.

    ОтговорИзтриване
  39. ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ:
    Ако имате нужда от спешен и ефективен заклинател на любовни заклинания, за да върнете бившия си партньор, свържете се с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Той ще ви помогне със своите правомощия при всякакъв проблем, който имате, връзка, брак или личен. Вярвам му, защото той ми е помагал и преди, той върна съпруга ми за мен под 24 часа от работата му, казах му, че ще споделя моята история на всеки форум, защото това е моят начин на признателност, хората да му благодарят за мен и знаят повече за него.

    ОтговорИзтриване
  40. Казвам се Дион Дъблин, от Финландия. Искам да споделя свидетелството си тук, жена ми ме напусна повече от 6 години, търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне. Свързах се незабавно с д -р Огунделе и той отговори и започна работата си след 24 часа жена ми, която напусна преди 6 години, ми се обади и се върна у дома, този човек е много мощен, свържете се с него за всякакъв вид помощ на WhatsApp/Viber: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  41. Това е свидетелство, което ще кажа на всеки да чуе. аз съм женен четири четири години и на петата година от брака ми, друга жена имаше заклинание да отнеме любовника ми от мен и съпругът ми ме напусна с децата и ние страдахме две години, докато нямах предвид пост, където това мъж DR WALE са помогнали на някого и аз също реших да се свържа с него за помощ, така че той може да ми помогне да доведа съпруга си вкъщи и повярвайте ми, просто изпращам снимката си на него и тази на съпруга ми и след няколко седмици, както той ми каза, видях кола, която влезе в къщата и ето, това беше съпругът ми и той дойде при мен и децата и затова съм щастлив да накарам всеки от вас в подобна ситуация да се срещне с този мъж и да върна любовника ви при вие неговият WhatsApp/Viber: +2347054019402 ИЛИ имейл: drwalespellhome@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  42. Преди пет седмици приятелят ми скъса с мен. Всичко започна, когато отидох на летен лагер, опитвах се да се свържа с него, но не минаваше. И така, когато се върнах от лагера, го видях с млада дама да се целува в стаята му, бях разочарован и това ми даде безсънна нощ. Мислех, че той ще се върне към извиненията, но той не дойде почти три седмици, бях наистина наранен, но благодарение на DR WALE за всичко, което направи, срещнах DR WALE по време на търсенето ми в интернет, реших да се свържа с него на неговият WhatsApp +2347054019402 той ми върна гаджето само в рамките на няколко седмици, обеща. той ми каза също да платя за всички необходими вещи, които наистина съм платил за всички тях, а също и да следвам инструкциите му. днес съм наистина щастлив, защото аз и приятелят ми сме в добри отношения сега. отново можете да се свържете с DR WALE на WhatsApp/Viber: +2347054019402 или имейл: drwalespellhome@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  43. ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
    Чувствам се толкова щастлив, когато пиша това свидетелство, казвам се Хелена Марк. Сега съм с любовта на живота си, съпругът ми ме напусна заради друг мъж и потърсих помощ навсякъде, но никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих информацията за контакт на д -р Огунделе, обясних му всичко и след 24 часа работата му съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, д -р Огунделе е мощен, свържете се с него на WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е честен и могъщ.

    ОтговорИзтриване
  44. ЧУДО:
    Казвам се Зофия Павел, искам да благодаря на д -р Огунделе за добрата работа, която ми направи, той върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите сили, този човек е много мощен, ако имате нужда от някаква помощ, за да получите ако вашият изгубен любовник се върне или разрешите семейни и житейски проблеми, съветвам ви да се свържете с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Д -р Огундел е истински и честен.

    ОтговорИзтриване
  45. КАК ВЪРНАХ МЪЖА СИ СЛЕД 7 ГОДИНИ РАЗВОД:
    Аз съм Амбър Майк, изминаха 7 години, откакто съпругът ми ме напусна, миналата седмица намерих информацията за контакт на д-р Огунделе, който помага на други хора в интернет, така че се свързах с него за помощ, д-р Огунделе е силен и честен човек. Д-р Огунделе върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа с любовното му заклинание. Казах му, че ще споделя моята история, за да информирам всички за него, ако имате нужда от някаква помощ, свържете се с д-р Ogundele, той е истински магистър, свидетел съм. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него в WhatsApp/Viber Chat: +27638836445. Този човек е супер.

    ОтговорИзтриване
  46. Истинската история на Лори:
    Толкова съм развълнувана, че намерих заклинател, който е истински, честен и изпълнява това, което обеща, отне 24 часа, за да се върне съпругът ми след 5 години развод... Благослови да си и Бог да те пази в безопасност и здраве. Този човек е истински, името му е д-р Огунделе, можете да потърсите помощта му за всякакви отношения, брак или житейски проблеми, неговото WhatsApp е: +27638836445. Казвам се Лори Мартинес и това е моята истинска житейска история, д-р Огунделе е честен магьосник.

    ОтговорИзтриване
  47. Казвам се Адриана Райли, съпругът ми се скара с мен заради любовницата си и поиска развод, всички знаем, че никоя жена не може да понесе загубата на съпруга и семейството си. Разведохме се и след 1 година не можах да забравя за него, защото го обичах толкова много, видях публикация на жена, която споделя свидетелство онлайн за магия, която върна съпруга си за нея и обедини семейството й и се казва Д-р Ogundele, затова реших да опитам. След 24 часа съпругът ми ми се обади и започна да моли за прошка. и сега живея най-добрия си живот със семейството си, така че ако и вие имате нужда от неговата помощ, свържете се с него чрез WhatsApp или Viber: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  48. МОЕТО ИМЕ Е УИЛЯМ.
    Аз съм късметлия, че намерих истински заклинател и за да спазя думите му, д-р Огунделе върна жена ми, която ме напусна заради друг мъж след 3 години, след работата му за мен тя се върна след 24 часа... благослови ти и моят Бог те пазят в безопасност и здраве. Това е моят начин да го оценя, ако имате нужда от помощ за вашата връзка, брак и т.н. Свържете се с д-р Ogundele WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е добър човек.

    ОтговорИзтриване
  49. Благодаря ви д-р Огунделе! Съпругът ми искаше развод, защото се виждаше с друга жена, разбрах за страхотен магьосник. След работата на д-р Огунделе съпругът ми отмени процеса по развода. И се върна у дома след 24 часа и сега сме щастливи заедно. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата му работа, затова споделям това тук, за да знаят хората за този велик и честен човек, ако имате проблеми с връзката или брака или други проблеми, можете да му пишете в WhatsApp и Viber чат: +27638836445. Името ми е Сабина.

    ОтговорИзтриване
  50. Добър ден на всички, искам всички да знаят за д-р Огунделе, страхотен заклинател, който ми върна приятеля (съпруга) в рамките на 24 часа със силите си, гаджето ми ме остави за 2 години, за да бъде с друга жена, миналата седмица бях запознах с д-р Огунделе, след работата му гаджето ми се върна у дома. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата новина, за да знаят хората за него, ако имате проблеми с връзката, живота или болестта, свържете се с него на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Този човек е силен и истински.

    Съжалявам, ако този пост ви обижда, просто се опитвам да оценя човек, който донесе щастие на семейството, брака и работата ми.

    Верона.

    ОтговорИзтриване
  51. просто искам да споделя моето свидетелство тук. Казвам се Марта Поте. Искам да отдам цялата слава на Бог, че доведе д-р Иге Аджаи, за да ми помогне да възстановя брака си. Много обичам съпруга си, той се разведе с мен заради друга жена. молех се и плаках, но нямаше как. Веднъж верен ден просто търсих в интернет и попаднах на заклинател (д-р Иге Аджайи), никога преди не съм вярвал в заклинанията, но нещо в мен каза, че трябва да опитам. Свързах се с него и той ми каза, че всичко ще бъде наред, че след 48 часа съпругът ми ще ми се обади и ще ми се извини. мислех, че е шега. ето преди 48 часа съпругът ми ми се обади и започна да ми се извинява за всичко. ето защо искам да споделя това свидетелство тук, знам, че мнозина преминават през много в браковете си, не се срамувайте да потърсите помощ. Д-р Ige Ajayi може да ви помогне, какъвто и да е случаят. Свържете се с него сега. Имейл: drigeajayi@gmail.com/WhatsApp: +2348130035939

    ОтговорИзтриване
  52. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  53. Празнувайте Коледа с любовта на живота си. Предлагам ви да се свържете с Dr.AYO Той върна бившия ми приятел. Приятелят ми ме напусна и бях съсипана. Най-болезненото е, че бях бременна за него. Исках го обратно. Направих всичко по силите си, за да го върна, но всичко беше напразно, исках го обратно толкова много, заради любовта, която изпитвах към него, молех го с всичко, обещавах, но той отказа. Обясних проблема си на сестра ми и тя ми предложи да се свържа с магьосник, който може да ми помогне да направя магия, за да го върна обратно, нямах друг избор, освен да опитам. Изпратих съобщение до заклинателя, наречен Dr.AYO, и той ме увери, че няма проблем и че всичко ще бъде наред преди 72 часа. Той направи магията и изненадващо 72 часа по-късно приятелят ми ми се обади. Беше толкова изненадващо, отговорих на обаждането и всичко, което той каза, беше, че много съжалява за всичко, което се е случило, че иска да се върнем заедно. Каза също, че много ме обича. Бях толкова щастлива и отидох при него, така че отново започнахме да живеем щастливо заедно. Благодарение на Dr.AYO. ако сте тук и вашият любовник ви отказва или гаджето ви се е преместило при друго момиче, не плачете повече, свържете се с Dr.AYO за помощ сега.. Ето неговия контакт. WhatsApp: ИЛИ VIBERS +2347055691377, имейл: drayospell@gmail. com

    ОтговорИзтриване
  54. Никога не съм знаела, че има страхотна възможност да върна моя човек при мен, докато не срещнах DR Ayo. Беше ми много тежко, когато приятелят ми ме напусна заради друга жена. Бях съсипан и не можех да се върна. Неговите приятели и семейство направиха всичко по силите си, за да ни съберат отново, но се оказа неуспешно. Бях сам няколко месеца и не можех да се видя да обичам друг. Така че трябваше да потърся помощ от д-р AYO, който ми даде привилегията да гарантира, че моите сърдечни желания са изпълнени. Той ни събра отново и любовта и щастието бяха възстановени. Неговите думи са негови обвързани и той никога не се проваля, когато обещава на някого 48 часа за получаване на резултата, което ме изуми, когато моят собствен резултат се прояви. Не си правете труда да търсите помощ другаде. Свържете се с него сега. Неговият имейл: drayospell@gmail.com или му пишете чрез Viber или WhatsApp: +2347055691377.

    ОтговорИзтриване
  55. ДОБЪР ДЕН, Уау, днес съм толкова щастлива да споделя житейския си опит, казвам се Наташар Браун от Обединеното кралство, толкова съм щастлива и благодарна на д-р Айо за страхотната му работа в живота ми, в миналото бях болна От 5 години ходя в болницата за преглед и в същото време нямам подобрение и това ме кара да се чувствам некомфортно и също ме кара да се тревожа за живота си, един ден, докато разглеждах интернет, попаднах съобщение, което говори за д-р Айо как той е помогнал на хората да разрешат някои здравословни проблеми и други неща, които привличат вниманието ми и събрах неговия контакт и се свързах с него и му обясних всичките си проблеми и той ми каза да не се тревожа за това ще се почувствам отново по-добре и ще имам добро здраве, той ми каза какво да правя, правя всичко след няколко дни по-късно започнах да виждам добрия резултат от страхотната му работа в живота ми и днес съм добре и щастлив, защото свободен съм по болест. ако се сблъскате с някакъв проблем в живота, можете да се свържете с д-р Айо за помощ, ето номера на whatsApp или viber +2347055691377 или имейл: drayospell@gmail.com

    ОтговорИзтриване